Modele de urmat în viaţă

Am hotărât azi să scriu despre modele de urmat în viaţă, după ce am urmărit aseară “Sinteza zilei”, unde Gâdea l-a avut ca invitat pe Ghiţă Mureşan. După ce l-am auzit, consider că e un model pe care pot să-l urmeze atât copiii, cât şi adulţii. Pe lângă faptul că e un sportiv în adevăratul sens al cuvântului, mai e şi un familist convins şi un om de nota 10.

Din păcate, ştim cu toţii ce “modele” se promovează în ziua de azi la televiziuni: toţi tinerii vor să ajungă un Gigi Becali, iar fetele, Monica lui Iri. Ei bine, uite că mai sunt şi oameni ca Gâdea, care ne-a arătat cum arată un om de valoare, care merită să-l luăm ca model. Se poate spune despre Ghiţă Mureşan că e, ca în balada lui Toma Alimoş: “Nalt la stat, mare la sfat”.  A dat nişte răspunsuri la întrebări, care pe mine m-au impresionat. Întrebat dacă a văzut că românii sunt nemulţumiţi, a zis că e bine să fi nemulţumit, pentru că atunci trebuie să faci mai mult, ca să devi mulţumit, dar când nu faci nimic, atunci stagnezi. Şi, în acelaşi timp e foarte important să fi pozitiv, pentru că lucrurile pozitive, de multe ori se realizează.

Mai nou, a demarat un proiect: “Ghiță Mureşan Summer Camp Tour 2011”, dedicat copiilor din România, pentru că sportul duce la o viaţă sănătoasă, şi pentru că sportul educă, iar noi chiar avem nevoie de educaţie pentru copii. Iar noi ştim că la capitolul sport stăm groaznic.

Oricum, dacă ar fi să mă gândesc la ce modele am avut eu până acum, îmi dau seama că nu am avut nici unul. Sunt fericiţi cei ce pot spune că i-au avut pe părinţi ca model. Sau pe învăţătoare, sau vreun profesor… Eu nu am avut parte de aşa ceva. Câteodată cred că fiecărui om îi e destinat să cunoască anumite tipuri de persoane. Ei bine, până să-l întâlnesc pe soţul meu, am trăit numai dezamăgiri în ceea ce priveşte oamenii din jurul meu. Se mai zice că tu eşti cel care îţi selectezi oamenii de care vrei să fi înconjurat. Da, poţi face asta, dar, din păcate, nu şi când eşti copil.

Se mai zice că nu putem avea un model dintre oameni, pentru că oamenii nu pot fi perfecţi. Putem însă să luăm tot ce e mai bun de la fiecare… Şi, în plus, dacă e aşa, îl avem ca model pe Iisus, care chiar a fost un om perfect…

Ghiţă Mureşan la Antena 3

 

 

One Reply to “Modele de urmat în viaţă”

Leave a Reply Cancel reply