Reţetă: muşchiuleţ de vită cu cartofi şi rozmarin

Astăzi, fiind liber, soţul meu a avut chef de gătit (Dumnezeu să-i ţină obiceiul).  Eu am fost pe post de ajutor de bucătar, şi cu ocazia asta, am zis să postez reţeta şi pe blog. Fiţi siguri că dacă nu ieşea o minunăţie, nu o postam…

Aveţi nevoie de:

–         un muşchiuleţ de vită

–         sos de soia

–         sos worchester

–         cartofi – 1 kg

–         150g unt

–         100 ml ulei de măsline

–         200 ml vin alb sec

–         o linguriţă de oregano

–         rozmarin

–         gorgonzolla

–         sare

–         piper

–         4 căţei de usturoi, nedecojit

–         sare (cam jumătate de lingură)

–         piper

Se taie muşchiuleţul felii (cam de 6 cm) şi se pune la rece, în frigider în sos de soia şi sos warchester, vreo 2 ore. Între timp se curăţă cartofii şi se pun la fiert, întregi, lăsând să fiarbă doar vreo 15 minute.

După ce se scoate carnea de la rece, se unge cu ulei de măsline şi se condimentează cu sate şi piper, lăsându-se să mai stea vreo 5 minute.

Într-o tigaie metalică sau cu lemn, dar fără plastic, deoarece urmeaază a fi introdusă la cuptor (noi am folosit tip grill),  se pune la încins 50 de grame de unt cu ulei de măsline, apoi se pune carnea la prăjit, pe toate părţile, câte 2 minute.

După ce s-a prăjit , se pune încă 50 de grame de unt peste carne, lăsându-se să se topească. Se adaugă apoi vinul, oregano, şi căţeii de usturoi. Se introduce la cuptor, la 200 de grade, cam 12 minute, timp în care se mai toarnă din sos peste muşchiuleţ, cam de 4 ori.

În tot timpul ăsta, cartofii, scoşi de la fiert, au fost tăiaţi cuburi şi puşi la cuptor într-o tavă, în ulei de măsline.

Înainte de a se introduce loa cuptor, se pune sare, unt (50 gr), rozmarin şi gorgonzolla. Se lasă până fac o crustă aurie şi…poftă bună!

Totul se serveşte cu un vin cabernet sauvignon sec.

Leave a Reply