Incompatibilitatea în cuplu

„Pedalând” cu cărucioarele (cu copiii) prin oraș și văzând atâția oameni, inevitabil ni se activează „celebrul” simț critic. Nu de puține ori am observat tot soiul de cupluri care deși se țineau de mână, parcă n-aveau ce căuta laolaltă: un schilod cuplat cu câte-o balenă, câte-un Iri, ținând de mână o Moni (foarte convenabil! Când se țin în brațe, nasul lui e între sânii ei), ba chiar câte un Liviu cu Israela.


De multe ori, incompatibilitatea unui cuplu este atât de evidentă, încât, mai că nu le este scrisă pe frunte. Despre cuplurile incompatibile din punct de vedere fizic nu se poate spune totuși că nu au nici o șansă în a avea o relație (și Stan și Bran se potriveau și erau simpatici împreună). Fără nici o șansă de izbândă în a avea o relație normală și durabilă ni se par cuplurile formate din două persoane care au caractere și personalități total diferite.

Un lucru total aiurea și anormal într-o relație ni se pare ca femeia să fie „cocoșul” sau capul familiei. Am auzit de curând o vorbă: masculinitatea bărbatului se cunoaște în tăcerea femeii. Nu spunem că femeia trebuie să-i fie slugă bărbatului, dar fiecare trebuie să-și cunoască rolul lui. Cunoaștem cupluri în care bărbatul nu poate merge nici la budă fără să-i dea raportul „viperei”.

Mai sunt cupluri care nu se potrivesc din punct de vedere intelectual (nu ne referim aici la studiile făcute). Le dăm o șansă cuplurilor în care bărbatul îi este superior femeii, dar în cazul în care femeia vorbește ca o absolventă de Oxford, iar masculul nu poate lega două cuvinte (nici dacă sunt monosilabice), e grav de tot.

Oricât ne-am stoarce creierii, nu putem înțelege motivul pentru care genurile astea de cupluri își mai pierd vremea și își consumă nervii stând împreună, în loc să-și dea viteză și să-și caute pe cineva cu adevărat compatibil. Cred că în subconștient, fiecare știe care sunt șansele de a rămâne împreună, dar parcă se ambiționează să stea împreună doar să facă în ciudă cuiva, sau… habar n-avem…!

One Reply to “Incompatibilitatea în cuplu”

  1. Aici imi permit sa te contrazic, sa ti spun ca nu sunt de acord deloc cu spusele tale!!!! Atunci cand m am indragostit prima data si m am si casatorit cu EL, toata lumea spunea spunea ca suntem cuplul perfect ca suntem facuti unul pt celalalt! Nu a trecut mult timp, ca sa mi dua seama cat de mult m am inselat si eu si lumea, acel BARBAT PERFECT era violenta in sine! Alcool, jocuri de noroc, prostituate ieftine…etc etc….Nici in ziua de azi nu mi pot explica cum de nu am vazut latura lui extrema, el nu stia ce inseamna RESPECT, FAMILIE, RESPONSABILITATE! Dupa 16 ani , am divortat, de EL! Azi dupa 4 ani de singuratate , am un sot in adevaratul sens al cuvantului, acolo unde primul a lovit si scuipat cel de al doilea a pupat si mangaiat! Eu sunt primul gen descris de tine BALENA….si care e problema omenirii??? Nu te inteleg si nu voi intelege??? Sotul meu are 86 de kg eu am 156 kg….nu avem dreptul la o noua viata, respect si iubire doar pt simplul fapt ca altora nu le este pe plac cuplul ca atare???? E ATAT DE FALSA GANDIREA ASTA! Sunt ferm convinsa ca multe dintre voi femeile, asta v ati dori in primul rand langa voi -nu un taur comunal frumos si splendid ci un suflet cald si nobil! Asa ca prefer balene cu schilozii decat cuplurile prefacute si “perfecte”!
    !

Leave a Reply Cancel reply