Ingrediente:
aproximativ un kilogram de vinete
300-400 g de carne tocată de porc fără grăsime (eu doar atât am folosit deoarece nu-mi place ca gustul de carne să fie predominant)
o ceapă mai mare
jumătate de ardei
două, trei roșii
300 g smântână
2 ouă
100 g cașcaval ras
ulei
făină, pesmet
oregano, cimbru, piper, secretul gustului cu gust de legume, sare
o rolă de șervețele de bucătărie :).
Se curăță vinetele de coajă, se sărează pe ambele părți și apoi se lasă să iasă apa din ele. Între timp se toacă carnea (eu nu prea mai cumpăr carne tocată deoarece conține mai multă grăsime și piele decât carne, așa că prefer să o toc la robot), ceapa, ardeiul și o roșie. Toate se pot toca pe rând la robot. Prima oară se pun în tigaie la călit în puțin ulei, ceapa și ardeiul. Se lasă un, minut, două și se adaugă și carnea tocată, iar după ce se rumenește un pic se adaugă și roșia tocată mărunt de tot. Se mai lasă vreo două, trei minute, apoi se adaugă un pic de apă, secretul gustului, oregano și cimbru. Se amestecă din când în când, până când scade apa. La sfârșit se mai adaugă sare, dacă este nevoie și piper.
Vinetele se scurg de apă, după care se dau prin făină și se prăjesc în ulei. Se scot pe o farfurie, straturile fiind separate între ele de șervețele (cât de multe ). Este foarte important să le scurgeți cât mai bine de ulei.
Eu după ce le-am terminat de prăjit, le-am și tamponat ușor cu un șervețel, ca să fie cât mai puțin uleioase.
Ouăle se bat cu smântâna rămasă și cu un pic de sare și piper, iar apoi se toarnă peste vinete. Deasupra se rade cașcavalul, după care se bagă la cuptor până când prinde o crustă aurie.
Dacă v-au ținut nervii să duceți rețeta la bun sfârșit, vă doresc Poftă Bună! 🙂