Carpe diem!

Am găsit o bucată din cheiţa care poate deschide lacătul cacre ţine încuiată poarta fericirii: întotdeauna să te gândeşti că ACUM ţi-e mai bine ca oricând. Niciodată nu a fost şi nu va fi mai bine decât acum.
Ceea ce te îndepărtează de la a fi fericit este să vezi, cum se spune: trecutul mai frumos decât a fost, prezentul mai negru decât este, şi viitorul mai frumos decât va fi.
Trebuie să profităm şi să ne bucurăm la maxim de prezent, pentru că asta e tot ce contează. Trebuie să trăim clipa de faţă, nu pe cea de ieri sau de mâine.
Într-adevăr, trecutul afectează prezentul. Tocmai de aceea trebuie să dăm tot ce putem în prezent, să-l trăim la maxim, pentru a nu apărea regretele. şi când spun “a trăi ala maxim” nu mă refer la destrăbălare, ci la a oferi celor din jur tot ce e mai bun din tine, la a transmite ceva pozitiv, la a marca clipa de faţă cu ceva frumos şi constructiv.
Tot timpul trebuie să cerem de la noi mai mult, să fim mai buni în tot ceea ce facem, sau ce ne place să facem…
Mă tot uit când mă plimb pe străzi la feţele oamenilor. Şi ştiţi ce am observat? Nu că sunt încruntate, că la noi în ţară asta e o stare generală ( supărarea şi îngrijorarea), dar am observat ceva funny: toate babele au figura şi colţurile gurii în jos 🙁 , iar moşii în sus 🙂 Cred că asta spune ceva…
Se spune că răutatea iese cu timpul pe faţa oamenilor, şi îi urâţeşte. Oricum te faci urât când îmbătrâneşti, dar când mai ai şi colţurile gurii în jos şi riduri de la furie formate pe frunte, îţi mai lipseşte doar coasa…
Ei bine, eu vreau să arăt aşa 🙂 când o să fiu babă.   (:))

One Reply to “Carpe diem!”

Leave a Reply Cancel reply