Cel mai vizibil semn de înţelepciune este o bună dispozitie continuă !

Am primit recent de la o prietenă pe mail nişte poze haioase, cu menţiunea: “Cel mai vizibil semn de înţelepciune este o bună dispozitie continuă !”
Cât adevăr conţine această sintagmă…! Păi, gândit logic, un om înţelept nu poate fi supărat niciodată. De ce? Pentru că un om înţelept nu are gânduri negative, nu poate purta ură în suflet. Iar un om înţelept e un om bun. Înţelepciunea merge mână în mână cu bunătatea.
Şi, logic, un om e supărat numai dacă e prost. Vorbesc de supărare în sensul de furie, nu de tristeţe. Numai un om prost poate fi furios, ciudos, invidios ş.a.m.d.
Un om înţelept, chiar dacă i s-a întâmpla ceva rău, sau chiar dacă cineva i-ar face rău, poate fi trist, dar nu furios.
E atât de firesc faptul că buna-dispoziţie se trage de la bunătate…! Cunosc oameni care se enervează din orice, şi, din cauza răutăţii pe care o poartă, se enervează şi dacă văd că cineva e bine-dispus. Numai atunci sunt satisfăcuţi, dacă văd că şi alţii sunt nefericiţi, ca şi ei, pentru că un om rău nu poate fi fericit.
Mulţi cred că dacă merg la biserică, s-au scos, şi sunt consideraţi oameni buni, chiar dacă ei urăsc pe toată lumea… Păi băi fraţilor! La biserică vi se spune despre Isus, care e un exemplu pentru noi toţi. Dacă ai primit o palmă, întoarce şi celălalt obraz!… Nu zic să facem asta, că nu putem chiar aşa, dar măcar să ne abţinem să dăm două înapoi, că nu rezolvăm nimic…!
Eu cred că un om devine înţelept numai cu timpul. şi poţi deveni înţelept numai dacă şti să iei exact ce trebuie de la experienţa de viaţă. De aceea se spune că oamenii mai înaintaţi în vârstă sunt înţelepţi. Cunosc însă şi persoane de 70 de ani, care nu au pic de înţelepciune, şi au trecut prin viaţă fără nici un rost… Oricum, înţelepciunea e o floare rară…
Îmi place să cred că până acum am acumulat ceva înţelepciune… Abia aştept să acumulez atâta, încât să fiu şi eu mereu bine-dispusă. 🙂

6 Comments

Leave a Reply