Reţetă din Maramureş – hrenze

E o reţetă simplă, iar rezultatul e delicios.
Aveţi nevoie de:
– vreo 10 cartofi (cam 1 kg jumate)
– 3 ouă
– 3-4 linguri de făină
– sare (cam jumătate de lingură)
– piper
– pătrunjel tocat (opţional)
Se curăţă cartofii şi se dau pe răzătoare (cea mică), sau pe răzătoarea de la robotul de bucătărie. Cartofii rasi se storc bine-bine de zema.

Apoi se pun ouăle, făina , sarea, piperul şi pătrunjelul şi se amestecă.


Se pune într-o cratiţă ulei (nu foarte mult), iar când e încins, se ia cu un polonic din aluat (cam un sfert de polonic), se întinde să fie cât de cât rotund şi se prăjeşte. Ca sa nu absoarba foarte mult ulei, se poat forma cu mana si se pot da prin faina inainte de a se praji. Tigaia perfecta o gasiti AICI.


Poftă bună!

About Iasmina 625 Articles
Mamica Iasmina

4 Comments

Leave a Reply