December 14, 2018

Tort fara coacere, vegan sau de post, cu afine


Asta e a doua oară când pregătesc acest tip de tort, după ce prima dată a avut un succes considerabil. E genul de tort pe care îl faci, te întorci cu spatele si cand te-ai uitat unde l-ai pus, constați că nu a mai rămas nimic din el. 🙂

Pentru cei obișnuiți cu torturile clasice din faina, ouă si cremă cu unt, e ciudat acest tip de tort (si pentru mine a fost), dar va recomand sa va faceti curaj sa încercați ceva nou. Garantez ca nu veti regreta. Copiii sunt înnebuniți după el, cel putin ai mei, si macar stiti ca daca le dati ceva dulce, e si sanatos.

Însă atentie, e foarte consistent. O felie o data e suficient. 🙂

Timpul de preparare e foarte scurt. In 40 de minute e gata. Atâta doar că după aceea trebuie pus câteva ore la congelator.

Ingrediente pentru blat:

  • 200g curmale
  • 200g nuci
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri miere de albine

Ingrediente crema:

  • 250g caju
  • 300g afine (in plus, se mai poate pune si zmeura, capsune, mure)
  • 50g ulei de cocos
  • 2 linguri miere de albine
  • Optional: zahar vanilat după gust, frișcă

Mod de preparare:

Pentru prepararea blatului punem curmalele la hidratat 3 ore, la fel si nucile.

Curmalele scurse de apa, nucile , cacaua și mierea se pun in bolul robotului de bucatarie. Se mixeaza pana se obtine o pasta omogena.

Intr-o tava rotunda cu fund detasabil si tapetata cu hartie de copt se pune cu lingura compoziția obtinuta pentru blat.

Aceasta se preseaza si se niveleaza.

Pentru crema:

Caju-ul se pune in apa rece pentru 3 ore. Se scurge apoi si se pune la robot.

Se adauga afinele congelate sau proaspete si celelalte fructe, uleiul de cocos, mierea si zaharul vanilat si se mixeaza pana obtinem o pasta.

Se așează apoi peste blat, se niveleaza si se orneaza după bunul plac.

Se pune apoi la congelator pentru câteva ore si se scoate înainte cu de a-l servi, cam cu o oră.

Poftă bună!

Leave a Reply