July 23, 2018

Shaorma vegetariana sau de post facuta acasa

Dacă vreți să găsiți ceva rapid si pe placul tuturor, va recomand Shaorma, fie ca vreti sa o faceti de post sau nu, pașii sunt cam aceiași.

Aveți nevoie de:

  • lipii – sa gasesc cam in orice supermarket. Eu am luat din Kaufland, unde sunt diverse, inclusiv cu seminte, cu tărâțe sau cu ierburi mediteraneene
  • o punga de soia felii
  • cartofi prajiti
  • o varza mica sau jumatate de varza mare
  • maioneza vegetală
  • castraveti murati – cam jumatate de borcan. Aici puteti pune daca doriti si gogoșari in oțet sau cruditati: rosii si castraveti
  • usturoi – 5 căței
  • optional – sos cu chilii, daca o vreti picanta

Soia se fierbe conform indicațiilor de pe pachet, apoi se scurge bine de apă, se taie feliuțe și se prăjește in tigaie, în ulei, adăugând diverse condimente: sare, piper, boia daca va place.

Varza se toaca mărunt, sa frământă cu sare apoi se amesteca cu jumatate din tubul de maioneza.

Castravetii se taie feliuțe, iar usturoiul se pasează și se amesteca cu cealalta jumatate din tubul de maioneza.

Lipiile se pun una cate una intr-o tigaie fără ulei si se încălzesc pe ambele părți.

Pe o lipie se întinde un strat de varza cu maioneza, se pun, in ordinea pe care o doriti, castravetii, cartofii prăjiți, soia, sosul de usturoi (cam 2 lingurite) si sosul cu chilii.

Se pun toate lăsând un capăt de lipie care sa vina peste continut, apoi se rulează trecând o parte de lipie peste umplutura, se strange usor, se rulează pana la capat si…. gata shaorma.

Pofta buna!

 

 

Leave a Reply