July 28, 2017

Mancare de linte rosie cu pui

Ieri a fost prima data cand am gatit linte rosie. Am mai facut linte galbena (vezi reteta aici) sau linte verde, dar niciodata rosie. Diferenta este ca fierbe mai repede, cam in 25 – 30 de minute, dar la gust e aproape la fel.

Gustul delicios al acestei retete este garantat.

Timpul de preparare este 45 de minute.

ingrediente_mancare_linte_rosieIngrediente:

  • linte rosie – 300 grame
  • o ceapă mare
  • un morcov
  • putina sunca de porc sau bacon (da o aroma de afumatura)
  • o rosie mare
  • 4 catei de usturoi
  • putin chimen (optional)
  • 2 frunze de dafin
  • 1 piept de pui
  • boia (eu am pus boia afumata)
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 3 linguri de ulei (de masline sau floarea soarelui – eu am folosit de masline)

Lintea se spala in cateva ape, apoi se lasa sa stea in apa rece cam 30 de minute. Pieptul de pui se taie cubulete.

Se toaca ceapa solzisori, iar morcovul se da pe razatoare si se pun la calit. Apoi se pine sunca/baconul, taiate cubulete.

20170716_182822_1500306799372Dupa ce s-au calit, se pune lintea si apa (cam jumatate de litru). Lintea absoarbe repede apa cand fierbe, si va trebui sa mai completati daca e necesar, pe parcursul fierberii. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si putin chimen daca doriti. si se pun si frunzele de dafin. In timp ce fierbe, lintea isi pierde din culoare, devine galbuie.

Intre timp, puiul se condimentaza si se prajeste separat, intr-o tigaie.

Dupa ce aproape a fiert lintea, se pune rosia tocata marunt, iar la final se pune usturoiul zdrobit/pasat.

Puiul se poate servi langa mancarea de linte sau se poate amesteca. Castravetii sau gogosarii in otet merg de minune cu mancarea de linte cu pui.

Pofta buna!

Leave a Reply