August 16, 2017

Salata de ciuperci cu usturoi

salata de ciuperciReteta de salata de ciuperci cu maioneza, smantana si usturoi o stiu de la maica-mea. Azi mi-a iesit perfect, ba chiar am si modificat-o putin, si m-am gandit sa v-o spun si voua, pentru ca a iesit prea buna ca sa o tin doar pentru mine. 🙂

Impresioneaza orice musafir, si e perfecta ca aperitiv, chiar si pe masa de sarbatori.

Ingrediente:

ingrediente salata ciuperci

  • ciuperci (eu am folosit champignion) la conserva sau borcan – eu am pus 2 borcane de 240 g, dar dupa ce se scurg bine de apa, raman cam 200 grame in total. Se pot folosi si ciuperci proaspete, fierte 10 minute in apa cu sare.
  • 100 g maioneza de casa (cam 4 linguri)
  • 2 catei mai mari de usturoi
  • o cutie de 200 grame smantana de 25% sau 30% grasime
  • oregano – optional
  • sare
  • piper

Ciupercile se scurg bine-bine de apa si se toaca bucatele marunte cu cutitul, In prima faza le-am bagat la robot, dar nu au iesit atat de bune, deoarece nu erau taiate uniform, unele bucati erau mai mari, iar altele foarte marunte. Dupa ce se taie si se scurg bine, se pune sare si piper si se amesteca.

ciuperci-borcanSe face maioneza cu un galbenus de ou, o lingurita de mustar, ulei si sare.

maionezaApoi se piseaza cei 2 catei de usturoi, se pune putina sare si se amesteca cu lingurita, amestecand cu smantana care se adauga treptat. La final se adauga oregano. Daca nu va place oregano, se poate pune patrunjel sau marar.

sos-usturoi-smantanaSe amestesa sosul de usturoi cu ciupercile, dupa care se amesteca si cu maioneza.

Se pot servi ca aperitiv, pe paine, sau ca si garnitura la friptura.

Pofta buna! 🙂

Leave a Reply