August 16, 2017

Salată cu piept de pui şi praz

salata pui cu prazDe sărbători am fost la părinţi şi am aflat de la maică-mea o reţetă deosebită, o alt fel de salată. De regulă, de sărbători românilor nu le lipseşte de pe masă clasica salată de boeuf, dar noi am zis să încercăm altceva şi chiar ne-a plăcut. E o reţetă foarte simplă, dar pe cât de simplă, pe atât de bună. Îmi cer scuze pentru calitatea pozelor. În realitate arată mult mai bine.

ingrediente salata pui prazIngrediente salată de piept de pui cu praz – portie mare, cam pentru 7 persoane:

  • un piept de pui întreg (aproximativ 700 g)
  • 2 fire de praz
  • o cutie mare de porumb (tot cam 700 g)
  • 200 g smântână 25% grasime sau un iaurt Cremosso
  • 150 g maioneză –  o puteti cumpăra gata făcută, sau o faceţi voi – reţeta e aici
  • 2 ouă fierte (în poză apar 3 deoarece un ou am folosit la maioneză, la fel şi o linguriţă de muştar)
  • sare şi piper după gust

pui praz si porumbMod de preparare:

Se fierbe pieptul de pui, se lasă la răcit şi apoi se taie fâşii sau cubuleţe – nu o să iasă perfect tăiate, deoarece pieptul de pui se mai sfărâmă. Prazul se spală bine, se taie capetele apoi se taie în două fiecare bucata, pe lungime. La praz trebuie verificat sa nu aiba nisip printre foi. Apoi se toacă şi se freacă cu sare, să se înmoaie.

Pieptul de pui se prăjeşte puţin în tigaie, cu ulei.

Se face apoi maioneza şi se amestecă toate ingredientele. Se poate orna sub diverse forme, aici vă puteţi folosi imaginaţia – de la albus de ou la frunze de pătrunjel etc.

Pofta buna!

Leave a Reply