December 16, 2017

Supă cremă de conopidă – rețetă de post

supa_crema_conopidaDeși noi nu suntem familiarizați cu supele cremă, cei mici se adaptează ușor. Cel puțin alor mei le plac mai mult supele cremă decât cele cu legume întregi, din care aleg doar cele care le plac. În plus, sunt și mai sănătoase, fără răntaș și fără prăjeli.

Pentru supa cremă de conopidă aveți nevoie de:

  • o conopidă mai mare
  • o ceapă
  • un cartof mare sau doi mai mici
  • un ardei roșu gras
  • 3 roșii decojite (eu am pus vreo 6 roșii cherry, că din alea aveam). Nu apar în poza cu ingrediente pentru că m-am gândit să le pun când am pus supa la foc
  • ulei de măsline sau de care vă place (eu am pus ulei de nuci)
  • un fir de pătrunjel (verdeață)
  • vegeta
  • sare și piper

supă_de_conopidăSe pun cam 2 litri de apă cu sare la fiert, în care se adaugă cartofii tăiați cubulețe, ceapa și ardeiul roșu tăiat. După 10 minute se pune conopida, spălată și desfăcută în buchețele mai mici. Se pune și pătrunjelul și vegeta.

După încă 10 minute se pun și roșiile decorticate. Se mai lasă la fiert încă 15 , 20 de minute, după care se storc legumele, păstrând zeama într-un vas. Dacă doriți, puteți să scoateți ceapa. Eu am scos-o că alor mei nu le place gustul de ceapă fiartă.

supa_conopidăÎn robotul de bucătărie, sau dacă nu, cu blenderul, se pasează legumele până devin o pastă. Treptat, se adaugă zeama în care au fiert, până devine o supă cremă. Se mai pune piper și sare (dacă mai e nevoie, iar la final se adaugă cam 3 linguri de ulei,

Se servește cu crutoane, făcute ca în rețeta de aici.

Poftă bună! 🙂

 

Comments

  1. Conopida in orice forma si consistenta, fiarta sau prajita.Leguma mea preferata…

Leave a Reply