June 22, 2017

Cotlet de berbecuț cu cartofi și legume la cuptor

cotlet_berbecutEu una nu puteam să suport carnea de oaie. Iar când eram mică și bunică-mea făcea miel sau oaie, o puneam să spele toate vasele în care a gătit cu tot felul de detergenți, să nu mai simt mirosul. Ei bine, mai târziu, când soțul meu a făcut niște costițe de oaie la cuptor, ținându-le la macerat și curățându-le de grăsime, nu numai că am putut să mănânc, dar mi-a plăcut la nebunie. 🙂

Ieri am hotărât să fac niște cotlet de berbecuț la cuptor, așa că am pus de seara la macerat carnea în frigider, în ulei de măsline și frunze de busuioc și oregano. Iar azi le-am băgat la cuptor și a ieșit o minunăție.

Aveți nevoie de:

  • cotlet de berbecuț
  • câțiva cartofi roșii (au mai puține calorii)
  • o ceapă roșie, mare
  • 5, 6 roșii cherry
  • 1 ardei gras, roșu mai mare sau doi mai mici
  • 2 ardei iuți
  • 5 căței de usturoi în coajă
  • busuioc și oregano (dacă nu aveți proaspăt e bun și uscat)
  • cimbru, sare, piper și boia
  • ulei de măsline
  • puțin vin roșu, pentru a stropi carnea

cotlet_de_berbecutberbecut_maceratAm luat frunzele care au fost puse cu carnea la macerat și le-am mărunțit, apoi le-am amestecat cu sare, piper, boia, ulei  și cimbru și am condimentat cotletele de berbecuț cu ele. Se pune puțin ulei de măsline în tavă, se așează bucățile de cotlet condimentate, după care se pun legumele. Ceapa, tăiată rondele se așează pe fundul tăvii, iar peste ceapă se pune câte o bucată de roșie cherry.

berbecut_tavaApoi se taie ardeiul și se pune printre carne, se pun și ardeii iuți și cartofii tăiați sferturi sau bucăți mai mari. Apoi se pune și usturoiul.

oaie_cuptorSe bagă tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, și se ține cam o oră și 20 de minute. Între timp, întoarceți o dată carnea pe cealaltă parte și o stropiți cu vin roșu.

berbecut_cartofi_cuptorVă garantez că iese ceva cu adevărat delicios, chiar și pentru cei care nu sunt înnebuniți după carnea de oaie! 🙂

Leave a Reply