June 27, 2017

Paste (tagliatelle) cu hribi și sos alb

paste_cu_hribiPentru că tot e sezonul hribilor, m-am gândit că ar merge foarte bine cu paste, puțin jambon/spek și sos alb, de smântână. Și bine m-am gândit. 🙂

Aveți nevoie de:

  • cam 300 g hribi
  • 3, 4 felii de jambon sau spek afumat
  • 3,4 căței de usturoi
  • smântână (cam 400 g
  • puțin ulei de măsline
  • sare, piper și puțin oregano
  • parmezan, dacă vă place

tagliatelle_hribiPuneți apa la fiert, cu sare, pentru paste, timp în care puteți pregăti sosul. Într-o tigaie cu fundul mai lat puneți la încins puțin ulei de măsline. Apoi puneți hribii tocați mai mărunt și îi căliți bine.

hribi_pasteSe pune apoi jambonul tăiat tot mărunt, se mai lasă 2, 3 minute, după care se adaugă usturoiul, tocat foarte mărunt.

sos_hribiDupă un minut, timp în care amestecați, puneți sare și piper, apoi puteți turna smântâna. Se mai lasă un minut, se potrivește gustul cu sare și piper, dacă mai e nevoie, apoi puneți puțin oregano.

sos_alb_hribiPastele, fie ele tagliatelle, spaghete, penne sau orice altceva, se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet, se scurg de apă, apoi se pun în tigaia cu sos și se amestecă. Se pun în farfurie și deasupra se rade parmezan, dacă vă place.

paste-cu-hribiPoftă bună! 🙂

Comments

  1. Laste :)) Sutn foarte bune. In orice combinatie, dar in special cu branza si slana prajita 😀

Leave a Reply