August 16, 2017

Rețetă: știucă cu cartofi și legume, la cuptor

știuca_la_cuptorCând eram mică nu mâncam știucă, din cauză că nu-mi plăcea cum arată. Dar mai târziu, când am gustat, mi-am dat seama ce-am pierdut. Pe cât e de “urâtă”, pe-atât e de gustoasă. :))

Aveți nevoie de:

  • o știucă mai mare
  • 4, 5 cartofi
  • un morcov mare sau 2 mai mici
  • o țelină
  • un ardei gras roșu
  • o ceapă
  • o rădăcină de pătrunjel
  • o lămâie
  • ulei de măsline
  • sare și piper + oregano, pentru cartofi
  • usturoi (pentru sos) – o căpățână
  • pătrunjel verde

știucă_cu_cartofiȘtiuca se curăță, se spală bine și se taie felii, ca în imagine.

stiuca_feliiApoi se condimentează cu sare și piper, se adaugă ulei de măsline și zeama de la o jumătate de lămâie și se lasă astfel cam jumătate de oră.

stiuca_la_marinatÎntre timp, curățați cartofii și țelina și le tăiați felii mai mari, morcovii – rondele, ardeiul – fâșii și ceapa – peștișori. Toate legumele se condimentează cu sare și piper.

pește_cu_legume_tavaSe pune în tavă ulei de măsline, apoi cartofii și legumele (în afară de ceapă). Se pun în cuptorul preîncălzit la 200 de grade și se lasă cam 20 de minute. Apoi se pune știuca și ceapa, și se mai lasă încă 12 minute, la temperatură maximă.

peste_cu_cartofi_cuptorSe face un sos cu o căpățână de usturoi, pasată ca pentru mujdei, peste care turnăm, puțin câte puțin, ulei de măsline, amestecând continuu, ca pentru maioneză. Apoi se adaugă puțină zeamă de lămâie și pătrunjel verde, tocat.

stiuca_cuptorPoftă bună! 🙂

Comments

  1. Ti-am vazut de ieri postarea, dar imi era prea foame si am decis sa nu postez. Azi dimineata, dupa ceai si un baton de susan, tot nu inteleg de ce nu faci catering :)) Si noi mancam peste, insa nevasta prefera pastravul sau merluciu.

Leave a Reply