June 27, 2017

Rețetă – spaghete bolognese (cu sos de carne tocată)

spaghete_bolognezeÎn ultima vreme, cei mici ai mei sunt înnebuniți după paste, fie că sunt “cu sos roșu” sau “cu sos alb” cum spun ei.

De data asta am făcut “cu sos roșu”. 🙂 Carnea este din pulpă de vită și am cerut la supermarket să mi-o macine. Pe lângă carnea tocată (cam 400 g) mai aveți nevoie de:

  • o ceapă mare
  • jumătate de morcov dat pe răzătoarea mare
  • 3 căței de usturoi
  • cam 500 ml bulion sau roșii pasate
  • boia (cam jumătate de linguriță)
  • oregano
  • sare
  • piper
  • o cutie de paste (spaghete, penne, fussilli sau ce vă place)

spaghete_sos_carneMai întâi vă apucați de sos,timp în care puteți pune apă la fiert, pentru paste.

Tocați ceapa solzișori, morcovul se dă pe răzătoare, și usturoiul se toacă foarte mărunt. Se pune la încins uleiul de măsline, după care se pune ceapa și morcovul.

sos_spagheteSe lasă să se călească, după care se adaugă usturoiul și boiaua, lăsând încă un minut.

spaghettiSe pune apoi carnea, amestecând mereu, să se prăjească pe toate părțile (cam 10, 15 minute).

sos_carne_spagheteApoi se pune bulionul sau sosul de roșii și se mai lasă încă 15 minute, amestecând. Se pune sare, piper și oregano, se mai lasă 3 minute și gata.

sos_spaghete_bolognezePastele se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet, iar sosul se pune deasupra pastelor, adăugând, după preferință, parmezan.

Poftă bună! 🙂

 

 

Comments

  1. Mie astea home made nu prea imi place, prefer Dolmio la borcan :)) E mai bun gustul la ala cumparat din magazin :))

Leave a Reply