August 16, 2017

Prăjitură cu vișine – delicioasă

prajitura_cu_visineAm primit zilele trecute niște vișine. Și, cum copiii nu le mănâncă, pentru că, spun ei, sunt prea acre, m-am gândit că le vor mânca dacă le voi pune în prăjitură, sigur vor mânca. Și așa a și fost. Au dat gata jumătate de tavă în 10 minute. 🙂

Aveți nevoie de:

  • 6 ouă
  • 6 linguri de zahăr  + încă una pentru vișine
  • 8 linguri de făină+încă una pentru vișine
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 50 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 500 g vișine
  • coaja rasă de la jumătate le lămâie
  • 1 vârf de cuțit – praf de copt
  • zahăr pudră

prajitura_visineMai întâi se curăța vișinele de sâmburi, și se pune o lingură de zahăr, amestecându-le.

Se separă apoi gălbenușurile de albușuri, având grijă să nu se spargă vreun gălbenuș, pentru că nu se mai bat bine albușurile. Albușurile se bat cu mixerul și se adaugă treptat zahărul.

blat prajituraGălbenușurile se amestecă cu laptele, zahărul vanilat, coaja de lămâie și uleiul, și se toarnă peste albușuri, amestecând, de data asta, cu o lingură de lemn, nu cu mixerul.

blat_prajituraSe pune apoi și făina, în ploaie, amestecând cu mișcări de sus în jos, să rămână blatul aerat.  Se pune apoi și praful de copt și se mai amestecă puțin.

Compoziția se toarnă într-o  tavă cu hârtie de copt sau unsă cu ulei și tapetată cu făină, peste care se pun vișinele scurse de sirop și date prin puțină făină.

pandispanprăjitură cu vișinepraji_visineSe coace la 180 de grade, timp de 25, 30 de  minute.

prăjitură_de_varăDeasupra se cerne (eu fac asta cu sita pentru strecurat) zahăr pudră.

prăjitură_visinePoftă bună! 🙂

Comments

  1. Ce gustos 🙂 Abia astept sa pun mana pe asa ceva. Ma duc acasa si imi stresez nevasta toata ziua….

Leave a Reply