October 20, 2017

Rețetă: creier de porc cu ceapă – gata în 10 minute

creier_cu_ceapaNu e tocmai pe gustul tuturor, conține și destul de mult colesterol, dar are și părți bune: vitamine (E, C, B6 și B12) și grăsimi sănătoase. Așa că, cui îi place creierul de porc, poate să mănânce o dată, de două ori pe lună, iar eu vi-l recomand prăjit simplu, cu ceapă. Pe deasupra, nu-ți ia mai mult de 10 minute să-l prepari, deoarece creierul se pătrunde repede. Merge cu cartofi (natur, sau chiar prăjiți) și cu salată de roșii.

creier_de_porcAveți nevoie de:

  • creier de porc (cam 500 g)
  • o ceapă medie
  • ulei de măsline sau floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • o tigaie de care nu se prinde (eu am folosit tigaia ceramică)

creier_rețetăCreierul se spală bine-bine, iar ceapa se taie solzișori. Se încinge uleiul, se călește ceapa, apoi se pune creierul.

ceapa_creierSoțul meu mi-a recomandat să-l “sparg”, pentru a se pătrunde mai bine.

creier_prăjitL-am lăsat la prăjit cam 6 minute, până a făcut o crustă aurie.

creier_ceapaPoftă bună! 🙂

Comments

  1. As putea manca non-stop 🙂 Problema e ca la nevasta nu ii plac deloc.

  2. am incercat si eu reteta si o fost foarte buna

  3. am fost cumparata doua cutii cu creier si acuma am gatit-o pe a doua….dupa aceasi reteta.

Leave a Reply