December 16, 2017

Salată de salată verde

salata_de _salată_verdeSe vede că a venit primăvara, că deja a apărut la piaţă salata verde. Aşa că ieri, pe lângă friptura din piept de porc, cu cartofi prăjiţi, am făcut o salată de salată verde, după reţeta bunicii. Cu toţii ştim cât de sănătoasă e salata verde, mai ales la o astfel de mâncare. Nu doar că ajută la digestie, dar mai conţine şi o mulţime de vitamine (vitamina A, B1, B2 şi vitamia C), dar şi minerale (potasiu, fier, cupru şi fosfor).

salata_verdeSalata verde previne anemia, datorită acidului folic pe care îl conţine, de aceea e foarte recomandată şi la femeile însărcinate.

Pentru o salată simplă de salată verde, aveţi nevoie de:

  • o căpăţână mare de salată verde
  • o lingură de apă
  • o lingură de oţet simplu sau balsamic
  • o lingură rasă de zahăr (frunzele de salată au un gust uşor amărui, ir zahărul ajută să simţim doar gustul plăcut)

salata_de _salataSalata se spală bine, se rup frunzele şi taie fâşii sau se rup cu mâna. Separat, într-un bol, se prepră derssing-ul, apă, oţet şi zahăr, amestecându-se bie, până se topeşte tot zahărul. Se adaugă apoi salata şi se amestecă.

salată de salata verdePoftă bună! 🙂

Comments

  1. Ador salata. In special cand imi face nevasta o ciorba de salata, cu niste crutoane..NU exista ceva mai bun de atat.

Leave a Reply