August 22, 2017

Reţetă: Quiche (sau tartă) cu brânză de burduf, bacon şi praz

quiche_cu_prazSăptămâna trecută mi-am cumpărat de la standul de patiserie al unui supermarket ceva asemănător, pe care scria “chiş cu praz” (aşa se şi pronunţă: chiş). Am mai auzit şi înainte de acest preparat, celebru la francezi, dar după ce-am gustat, am vrut neapărat să încerc şi eu să fac, tot cu praz.

Aveţi nevoie de:

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 1 ou întreg
  • 50 ml de lapte
  • sare
  • pesmet sau gris

Pentru umplutură:

  • brânză de burduf – 200 g
  • bacon . cam 10 felii
  • un fir de praz
  • un ou
  • 4 linguri de smântână
  • oregano
  • boia
  • sare
  • piper
  • puţin ardei roşu, pentru culoare (eu am folosit ardei iute, dar foarte puţin iute)

ingrediente quicheFăina se amestecă cu sarea, apoi se pune untul, tăiat bucăţele şi scos în prealabil de la frigider, măcar cu 15 minute înainte de a-l folosi. Se pune şi oul şi se frământă aluatul.

aluat_tarta_quicheCând e gata (când nu mai rămâne nimic pe vas), se întinde folosind mâinile şi sucitorul.

aluat_quicheFiind un aluat fărâmicios, e destul de greu de întins, de aceea trebuie să folosiţi şi mâinile.

tarta_quicheTava se unge cu unt şi se tapetează cu făină, după care se aşează aluatul, cu grijă, cu marginile ridicate. Se pune apoi în frigider, timp de 20 de minute, timp în care vă puteţi ocupa de umplutură.

quiche cu brazaPrazul se spală bine, apoi se taie rodele, iar rodelele, iar rodelele se mai taie în două, obţinând forme de semilună.

praz Se pune prezul la călit în puţin ulei de măsline, după care se adaugă baconul, tăiat feliuţe subţiri. Se călesc împreună, punând mai apoi şi ardeiul roşu.

quiche_praz_baconSe scoate tava din frigider, se presată deasupra pesmet sau gris, apoi se pune brânza de burduf, întinzând-o uniform. Peste brânză se pune prazul cu baconul şi ardeiul.

quiche_cu_branza_praz_baconSe bate apoi oul cu smântâna, oregano, boia şi piper şi se toarnă deasupra, uniform.

quiche_tarta_baconCuptorul se încălzeşte din timp, la 160 de grade, şi se bagă quiche – ul la cuptor, pentru 25, 30 de minute, urmărindu-l. Când vedeţi că s-a format o crustă aurie, iar marginile aluatului au început să se facă maronii, e gata.

reteta_quichePoftă Bună! 🙂

Comments

  1. Zici ca ii pizza 🙂 Imi place foarte mult prazul, ar trebui sa fiu oltean :))

Leave a Reply