June 24, 2017

Reţetă: pulpe de pui cu cartofi la cuptor

pulpe de pui la cuptorN-am mai gătit de multă vreme pui, aşa că am hotărât ca astăzi să pregătesc pulpe de pui cu cartofi la cuptor. Şi nu regret deloc, deoarece şi cei mari, şi cei mici au fost mulţumiţi de alegerea făcută şi n-a mai rămas nimic în farfurii. Pulpele au ieşit rumene şi puţin crocante în exterior, şi în interior au rămas suculente, fără a se usca. Iar cartofii – un deliciu.

Aveţi nevoie de:

  •  pulpe de pui  (numărul lor depinde câţi vor fi la masă)
  • 1 kg de cartofi
  • o ceapă roşie
  • 4 căţei de usturoi
  • oregano
  • cimbru
  • boia
  • vegeta
  • sare
  • piper
  • bulion (cam 30 ml)
  • ulei de măsline

pulpe de puiCartofii se curăţă şi se taie pe lungime. Apoi se condimentează cu sare, piper, boia şi oregano.

cartofi la cuptorPulpele se spală şi se crestează din loc în loc, în crăpături fiind introduse bucăţi de usturoi, curăţat. Apoi se condimentează cu sare, piper, boia şi cimbru.

pulpe puiSe aşează cartofii în tavă, după care, printre ei, se pun şi pulpele. Ceapa se taie peștișori și se așează printre cartofi și pulpe.

pulpe la tavaSe toarnă apoi ulei de măsline, foarte atent, să nu se îndepărteze condimentele. Se încălzeşte cuptorul în prealabil, la 200 ° C, tava se acoperă cu o folie de aluminiu, şi se introduce la cuptor. După 20 de minute, se ia folia jos şi se mai lasă încă 30 de minute, întorcându-se pulpele pe cealaltă parte, la jumătatea timpului.

Bulionul se amestecă cu puţină apă şi cu vegeta, şi se toarnă în tavă, peste pulpe şi cartofi, amestecându-le cu grijă.

pulpe de pui cuptorSe mai lasă încă aproximativ 15 minute, până se formează o crustă fină pe cartofi şi pulpe. Se poate servi cu murătură sau diferite salate.

pulpe cu cartofiPoftă bună! 🙂

 

Comments

  1. :)) NU pot sa cred..Exact aceeasi chestie mi-a gatit si nevasta…Bine, la cuptor dar in pungi magice :))

  2. foarte buna

  3. Foarte bun

  4. Cand se pune bulionu??

Leave a Reply