August 22, 2017

Vrăbioară de vită la grătar cu orez cu parmezan

vrabioara cu orezVrăbioara este carnea de vită din zona mijlocului spinării, asemănătoare, ca textură, cu muşchiul de vită. Cel mai bine se găteşte la grătar, dar ideea e să nu fie prea tare prăjită, ci doar puţin sau mediu, pentru că altfel se întăreşte.

Am ales garnitura de orez cu parmezan la sugestia soţului meu, care mi-a zis că a mâncat aşa ceva la un restaurant şi că ar fi o combinaţie foarte bună cu vita.

Aveţi nevoie de:

  • 4 bucăţi de vrăbioară
  • o cană de orez
  • ulei de măsline
  • o bucăţică de unt
  • parmezan dat pe răzătoare
  • sare
  • piper
  • rozmarin (şi alte mirodenii, care vă plac)

Carnea se unge bine cu ulei de măsline, apoi se sărează şi se piperează, înainte cu 2 ore de a o găti, apoi o ţineţi la frigider până când o puneţi pe grătar.

vrabioara de vitaOrezul se fierbe în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet, apoi se scurge bine de apă şi se pune la prăjit în ulei de măsline, timp de 3 minute, apoi se sărează şi se piperează după gust.

orezSe rade apoi parmezan şi se amestecă rapid. Se pune apoi într-o cupă, gen bol mai mic şi se presează.

orez cu parmezanÎl puteţi servi aşa, răsturnat în farfurie (orezul va lua forma vasului), sau se poate răsturna într-un vas termorezistent şi pus la cuptor, cu parmezan ras deasupra, timp de 5 minute.

orez cu parmezan cuptorCel mai bine e să vă ocupaţi mai întâi de orez, deoarece carnea e gata în câteva minute. Când grătarul e încins, puneţi vrăbioara în el. Lăsaţi cam 1 minut sau două, după care întoarceţi pe cealaltă parte. Puneţi apoi câte o bucată mică de unt peste fiecare vrăbioară, apoi o mai întoarceţi odată pe ambele părţi, şi e gata.

vrabioara la gratarDupă ce o puneţi în farfurie, adăugaţi rozmarinul (eu am avut o râşniţă cu verdeţuri italiene) şi, dacă doriţi, şi alte mirodenii.

vrabioara grill cu orezSe serveşte cu un vin roşu, sec. Poftă bună!

 

Leave a Reply