June 28, 2017

Sufleu de conopidă la cuptor cu smântână, şuncă, mozarella şi ou

Chiar dacă are o valoare calorică scăzută  şi mulţi o consumă când fac cure de slăbire, conopida este bogată în: potasiu, magneziu, calciu, mangan, fier, cupru, zinc, fluor, caroten şi vitaminele C, K, B1, B2 şi B6. Conopida are proprietăţi analgezice, decongestionante, energizante şi antireumatice, fiind recomandată pentru prevenirea cancerului.

Aveţi nevoie de:

  • o conopidă (cam de 800g, 1 kg)
  • smântână (cam 150, 200 g)
  • şuncă sau muşchi file (câteva felii)
  • mozarella sau caşcaval – 200 g
  • 2 ouă
  • parmezan (opţional)
  • sare
  • piper

Conopida se rupe în bucheţele şi fiebe în apă cu sare sau vegeta, timp de 15 minute.

Apoi se strecoară şi se pune într-un vas termorezistent. În alt vas se bat ouăle cu smântâna, se pune sare şi piper, apoi se rade mozarella sau caşcavalul, sare şi piper.

Apoi se taie şunca fepătrăţele subţiri şi se adaugă în compoziţie.

Conopida, bine scursă de apă (dacă nu, lasă apă în vas) se pune într-un vas termorezistent. Jumătate din ompoziţie se amestecă cu conopida, iar cealaltă jumătate se întinde deasupra, uniform.

Peste toate se rade parmezanul pe răzătoarea mică, apoi se pune la cuptor, la 180 de grade şi se lasă până se face deasupra o scoarţă maronie.

Poftă bună!

Comments

  1. Felul meu preferat…Nu cred ca este saptamana in care sa nu ma rog de nevasta sa imi faca 😀

  2. eu am incercat i eu buna

Leave a Reply