December 14, 2017

Reţetă: macaroane / paste cu nucă şi magiun sau gem

O reţetă simplă şi uşor de făcut, care necesită foarte puţin timp. Pot fi servite ca desert, dar şi ca fel de bază.

Aveţi nevoie de:

  • un pachet de macatoane sau fusilli
  • nucă (cam 150, 200 g)
  • magiun sau gem (cât doriţi, eu am pus cam 100 g)
  • zahăr
  • sare
  • ulei

Nuca se spală, se macină şi se prăjeşte în puţin ulei. Se adaugă apoi zahăr după gust (dacă nu doriţi, nici nu trebuie să puneţi zahăr).

Pastele se fierb în apă şi sare, conform indicaţiilor de pe pachet, apoi se strecoară. Nu le treceţi prin apă rece, deoarece e bine să rămână calde şi puţin lipicioase, să se prindă nuca de ele. Dacă aveţi magiun, amestecaţi-l cu puţină apă, să nu fie prea tare.

Se pune apoi, într-un vas mai mare un strat de nucă, apoi unul de paste, şi gem deasupra, şi tot aşa până se termină pastele. Lăsaţi puţină nucă măcinată, să puneţi deasupra, în farfurie, pentru aspect.

Se servesc calde sau reci. Sunt gustoase oricum. 🙂

Comments

  1. Bestiala..Cand eram mic, imi facea saptamanal mama..Acu nu am mancat de mult..Tre sa ii zic la nevasta sa puna mana si sa faca 😛

Leave a Reply