September 26, 2017

Reţetă: frigărui delicioase cu carne, ceapă, ardei şi slănină

Dacă vreţi să mai schimbaţi “meniul”, vă sugerez să încercaţi reţeta asta de frigărui. Sunt absolut delicioase, iar legumele şi slănina dau cărnii un gust deosebit.

Aveţi nevoie de:

  • o ceapă medie
  • un ardei (eu am folosit kapia)
  • carne (eu am folosit ceafă de porc, dar puteţi face şi cu muşchiuleţ de vită, şi chiar cu pui)
  • o bucată de slănină
  • sare
  • piper

Ceapa se taie în 4, şi se desface fiecare “foaie”. Ardeiul se taie în bucăţi pătrate, cam egale ca dimensiune cu ceapa. Carnea, dacă e prea gros tăiată, o mai “bateţi” puţin, ca pentru şniţel, însă să nu fie nici prea subţire, şi se sărează. Slănina o tăiaţi bucăţele.

Beţe penrtu frigărui se găsesc cam în toate supermarket-urile.

Luaţi câte un beţişor şi înfigeţi, pe rând, mai întâi o bucată de carne, apoi slănină, ceapă, iar slănină, ardei, carne, slănină, şi tot aşa. Să începeţi şi să terminaţi cu crnea.

Se pun apoi la prăjit într-o tigaie tip grill, fără să mai puneţi ulei.

Frigăruile vor lăsa destulă grăsime. Eu am pus deasupra un capac, să se pătrundă mai bine.

Le-am întors tot timpul, astfel încât să se prăjească pe fiecare parte. La sfârşit, le mai puteţi condimenta, după gust, cu sare şi piper.

Frigăruile se mai pot face şi la grătar, afară.

Poftă bună! 🙂

Comments

  1. Se taie 2 feliuţe de slănină (doar pentru gust) şi se prăjesc un pic, câţiva cârnaţi afumaţi şi prăjiţi (vai de el colesterol !!!) şi se pregăteşte o mămăligă mai moale.

Leave a Reply