June 28, 2017

Reţetă: tocăniţă de porc cu paste

De obicei,  la ce gătim la felul doi, garnitura e din cartofi. EI bine, azi am rămas fără cartofi şi, neavând chef să mai ies din casă,  mă gândeam oare ce să fac de mâncare, să meargă pastele ca şi garnitură.

Pentru tocăniţa de porc, aveţi nevoie de:

  • 500g carne de porc (eu am folosit pulpă)
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  •  2 roşii sau  100 g pastă de roşii
  • o bucăţică de slănină (numai în cazul în care carnea nu are grăsime)
  • sare şi piper
  • cimbru
  • 2 căţei de usturoi (opţional)

Paste, eu am folosit fusilli, de la Barilla şi s-au potrivit perfect.

Se taie ceapa solzişori şi se pune la călit. Când devine sticloasă, se adaugă carnea, tăiată cubuleţe şi se mai lasă puţin să se călească.

Apoi se adaugă morcovul, dat pe răzătoare şi puţină boia. Se pune apoi apă, cam o cană, şi se lasă să fiarbă. Cam după 20 de minute se pun şi roşiile şi slănina, tăiate cubuleţe mici şi se mai lasă cam 15 minute pe foc.

Se condimentează apoi cu sare, piper şi cimbru şi, dacă doriţi, puteţi adăuga şi usturoiul mărunţit. Apoi se pun pastele la fiert şi… gata mâncarea!

Leave a Reply