November 20, 2017

Inele de calamar pane cu sos de maioneză cu usturoi

E o reţetă care place şi celor ce nu agrează peştele prea mult. În plus, calamarul e şi bogat în proteine şi fosfor.

Pentru 2 porţii, aveţi nevoie de:

  • aprox. 400 g calamar (dacă e întreg, îl curăţaţi şi îl tăiaţi inele)
  • 2 ouă
  • făină
  • sare
  • piper

Pentru sos aveţi nevoie de:

  • 1 gălbenuş de ou
  • 0 linguriţă de muştar
  • cam 200 ml de ulei
  • zeamă de lămâie (doar câţiva stropi)
  • 3 căţei de usturoi

Inelele de calamar se trec prin făină (după ce se sărează puţin).

Separat, se bat cele 2 ouă cu făina (cam 2 linguri), sare şi piper până se obţine o pastă puţin mai groasă decât cea de clătite.

 

Se trec inelele prin compoziţie şi se prăjesc în ulei până se rumenesc.

Pentru sos, se pune într-o farfurie un gălbenuş crud, o linguriţă de muştar şi puţină sare.

Se amestecă continuuu în aceeaşi direcţie, cu o lingură de lemn, ca să nu “se taie”, şi se toarnă ulei, puţin câte puţin.

Puneţi ulei şi amestecaţi până consideraţi că maioneza vă e de ajuns. La sfârşit, adăugaţi câţiva stropi de zeamă de lămâie.

Apoi zdrobiţi căţeii de usturoi şi îi amestecaţi într-o căniţă cu puţină sare şi ulei.

Puneţi usturoiul în maioneză, amestecaţi şi e gata sosul.

Noi am servit cu cartofi prăjiţi. Merge foarte bine. Poftă bună!

Leave a Reply