September 26, 2017

Reţetă: Paste (spaghete) cu fructe de mare

IMspaghete-fructe-de-mareAstăzi am vrut să încerc ceva nou, aşa că am îndrăznit să intru în cercul fructelor de mare (şi nu regret deloc, mai ales că le-a plăcut şi copiilor la nebunie) 🙂 .

Pentru 4 porţii aveţi nevoie de:

  • spaghetti – 400 g
  • ulei masline – 50 ml
  • usturoi – 3 căţei
  • fructe de mare (eu am folosit congelate) – 500g
  • zeama de la jumătate de lămâie mică
  • vin alb sec – jumătate de pahar
  • suc de rosii – cam 300 ml
  • 2 roşii tăiate cubulețe
  • o lingură de smântână (opțional)
  • oregano
  • sare
  • piper

Puneţi la fiert apa pentru spaghete, apoi puteţi să vă ocupaţi de sos. Spaghetele se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet.

Fructele de mare se spală cu apă rece şi se taie (dacă sunt prea mari). Usturoiul se toacă mărunt şi se căleşte foarte puțin  în uleiul de măsline încins, după care se adaugă fructele de mare. Se călesc puţin cu usturoiul, apoi se adaugă sare, zeama de lămâie şi vinul.

Se mai lasă 3 minute, după care se adaugă roşiile tăiate cubuleţe, sosul de roşii, oregano, încă puțină sare şi piper şi se lasă pe foc încă vreo 7, 8 minute. Smântâna se pune la sfârşit, numai dacă doriți.

Opţional, se poate pune parmezan ras peste paste.

paste-fructe-marePoftă bună!

 

Leave a Reply