June 24, 2017

Tocăniţă din pulpă de porc cu bere

Ingrediente:

  • cam 800 g pulpă de porc
  • o ceapă
  • jumătate de ardei gras
  • un sfert de ţelină
  • 300 ml bere
  • o lingură mare de untură
  • 2 linguriţe de boia
  • o bucăţică de slănină (în cazul în care pulpa nu este cu grăsime)
  • o bucată de cârnaţ
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper

Se toacă ceapa mărunt şi se pune la călit în untură. Când devine sticloasă, se adaugă boiaua, se mai lasă câteva secunde, apoi se adaugă ardeiul şi ţelina, tocate foarte mărunt.

După ce s-au călit puţin, se pune şi carnea, tăiată cubuleţe. Se lasă cam 10 minute, după care se pune berea şi se acoperă, lăsând-o să fiarbă cam 15 minute.

Am pus apoi slăninuţa, tăiată cubuleţe şi cârnaţul, tăiat feliuţe, am mai lăsat-o la fiert încă 30 de minute.

Comments

  1. … sau, berea o bei după 🙂

  2. nu mai bine pui capacul si pana fierbe 15 minute bei berea ?:)))))))))))…stricati bunatate de bere!!!!

  3. :))) Berea are rolul de a frăgezi carrnea. Şi mie nici nu-mi place berea.

  4. Si eu mai gatesc cu bere..In special am o reteta foarte interesanta..Tava+caren proc+ulei+bere+ceapa} astea toate la cuptor= delicatesa 😀

Trackbacks

  1. […] fi servit simplu sau cu tocăniţe. Noi am servit cu tocăniţă de porc şi castraveţi […]

Leave a Reply