June 28, 2017

Reţetă: Budincă de griş cu căpşune

Deoarece căpşunele sunt încă la tot pasul, am încercat şi eu o reţetă de budincă de griş cu căpşune, care a ieşit delicioasă şi pe gustul copiilor. Poate fi servită atât ca mic dejun, cât şi ca desert.

Ingrediente:

  • 1/2 l de lapte
  • griş (cam 4 linguri)
  • un castronel de căpşne
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • 2 linguri de zahăr

Se pune laptele la fiert şi între timp se taie mărunt căpşunele  şi se amestecă cu zahărul vanilat. Se lasă câteva căpşune pentru decorat.

Chiar înainte de a fierbe laptele, se pune grişul în ploaie şi se amestecă încontinuu cu un tel. Eu pun grişul înainte să fiarbă, ca să nu se facă cocoloaşe. Am scris la ingrediente 4 linguri, dar se pune griş până compoziţia devine destul de tare.

Se lasă la fiert doar câteva minute, după care se pune zahăr după gust şi căpşunele amestecate cu zahăr. Se ia apoi de pe foc, grişul căpătând culoarea roz. Se toarnă în cupe sau castronele şi se ornează cu căpşune tăiate peste care se presară zahăr care sa va topi, formându-se un sirop roz.

Poftă bună!

Comments

  1. Atentie!

    căpșună (pl. -i) substantiv feminin

    nominativ-acuzativ: plural – căpșuni (nearticulat), căpșunile (articulat)

    Gresit: “căpşunele” asa cum ai scris “se taie mărunt căpşunele” sau “căpşunele amestecate”

Leave a Reply