June 28, 2017

Foi de napolitana umplute cu cremă cu nucă

Când eram mică, era prăjitura mea preferată. Foile de napolitană se găsesc în comerţ. Eu am folosit trei foi de data asta.

Pentru cremă, aveţi nevoie de:

  • 4 ouă întregi
  • o cană şi jumătate de zahăr
  • un pachet de unt
  • 2 linguri rase de cacao
  • 250 gr de nucă

Nuca se macină la robot, să nu fie nici foatre mărunţită, dar nici mare, apoi se prăjeşte puţin într-o cratiţă fără ulei. Într-o oală se pun ouăle, untul (la temperatura camerei) şi o cană de zahăr şi se amestecă.

Se pun apoi la foc, amestecându-se încontinuu, până începe să fiarbă. Apoi se pune cacaua, se amestecă bine, după care punem nuca prăjită şi iar amestecăm.

Între timp, în  altă oală se pune cealaltă jumătate de cană de zahăr şi se amestecă încontinuu, până se topeşte şi prinde o culoare maronie. Se toarnă apoi caramelul peste compoziţia cu nucă, amestecand bine. Ea se va ingroşa treptat.

Aşa fierbine o punem pe o foaie de napolitană (cu “găurile” mari în sus), apoi peste punem repede ce-a de-a doua foaie de napolitană, punem iar cremă, apoi aşezăm şi ultim a foaie şi presăm bine.

 

 

 

Se pune la frigider, şi peste 15 minute se poate servi.

Poftă bună!

Comments

  1. Şi eu ador foile de napolitană. Ultima dată le-am făcut cu cremă de biscuiţi. Cu siguranţă au ieşit bune şi ale tale.

    Chiar, nu ai o reţetă bună de biscuiţi de casă? Cu reţetele de biscuiţi numai rateuri am dat.

  2. Nu am încercat încă, dar o să încerc cât de curând. 🙂

  3. daca le-ai gustat, nu le uiti niciodata!si bineinteles ca mai poti improviza si imbunatati crema

Leave a Reply