June 28, 2017

Reţetă (de post): linte

Aveţi nevoie de:

  • 500 grame linte uscată (de data asta, eu am folosit linte galbenă)
  • 2 ceape mici
  • un morcov
  • un pătrunjel
  • sare
  • piper
  • boia

Lintea se lasă câteva ore în apă rece, apoi se pune la fiert în apă cu sare (şi, dacă vreţi, şi cu vegeta), împreună cu morcovii tăiaţi cubuleţe şi o ceapă şi pătrunjelul întregi.

Se lasă să fiarbă cam o oră, apoi se scoate ceapa şi pătrunjelul şi strecoară. Într-o altă cratiţă se pune cealaltă ceapă la călit, până devine aurie, apoi se adaugă o linguriţă de boia şi lintea şi se mai lasă puţin să fiarbă.  Pentru cei care nu ţin post, se mai poate pune bacon atunci când căliţi ceapa. E delicios…! Se potriveşte gustul cu sare şi piper şi… poftă bună!

Leave a Reply