September 23, 2017

Reţetă (de post): linte

Aveţi nevoie de:

  • 500 grame linte uscată (de data asta, eu am folosit linte galbenă)
  • 2 ceape mici
  • un morcov
  • un pătrunjel
  • sare
  • piper
  • boia

Lintea se lasă câteva ore în apă rece, apoi se pune la fiert în apă cu sare (şi, dacă vreţi, şi cu vegeta), împreună cu morcovii tăiaţi cubuleţe şi o ceapă şi pătrunjelul întregi.

Se lasă să fiarbă cam o oră, apoi se scoate ceapa şi pătrunjelul şi strecoară. Într-o altă cratiţă se pune cealaltă ceapă la călit, până devine aurie, apoi se adaugă o linguriţă de boia şi lintea şi se mai lasă puţin să fiarbă.  Pentru cei care nu ţin post, se mai poate pune bacon atunci când căliţi ceapa. E delicios…! Se potriveşte gustul cu sare şi piper şi… poftă bună!

Trackbacks

  1. […] a fost prima data can am gatit linte rosie. Am mai facut linte galbena (vezi reteta aici) sau linte verde, dar niciodata rosie. Diferenta este ca fierbe mai repede, cam in 25 – 30 de […]

Leave a Reply