September 25, 2017

Reţetă: Conopidă pane

Ingrediente:

  • o conopidă
  • 4 ouă
  • făină (cam 5, 6 linguri)
  • sare
  • piper
  • ulei

 

 

Se desfac bucheţelele de conopidă, apoi se spală bine. Într-o oală se pune apă la fiert, cu sare şi, opţional, vegeta.

 

 

 

 

 

 

Când fierbe, se poate băga conopida. Se lasă să fiarbă cam 15 minute, până se înmoaie.

 

 

 

 

 

 

Într-un castron, se bat ouăle, apoi se pune sare şi piper, după care se toarnă făină, puţin câte puţin, până se face ca un aluat moale (puţin mai gros decât cel de clătite).

 

 

 

 

 

Conopida se scoate şi se lasă să se scurgă apa din ea.

 

 

 

 

 

 

Se ia fiecare bucată, se dă prin oul cu făină, apoi se pune la prăjit într-o tigaie cu ulei încins.

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Leave a Reply