June 28, 2017

Reţetă: paste cu sos alb (de smântână)

Aveţi nevoie de:

  • o cutie de paste (taglatelle, spaghete sau ce am folosit eu – Conchiglie, adică scoici, de la Barilla)
  • o cutie de smântână (aprox. 300 grame)
  • o bucăţică de unt (cam 20 g)
  • 2, 3 căţei de usturoi
  • 3 felii de prosciutto crudo, sau şuncă
  • gorgonzolla – câteva bucăţi – cam 20 g
  • parmezan (opţional)
  • sare
  • piper

 

Se pune untul la încins într-o tigaie, apoi se adaugă usturoiul tăiat mărunt şi şunca, tăiată bucăţele. După ce s-au călit, se adaugă smântâna şi se sărează după gust.

 

 

 

Se lasă să fiarbă cam 3 minute, apoi se adaugă gorgonzolla.

 

 

 

 

 

Se lasă până se topeşte, după care se pune piper (generos) şi e gata sosul.

Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe pachet, apoi se toarnă sosul peste ele. Se poate adăuga parmezan ras (cui îi place).

Poftă bună!

Comments

  1. alexandra says:

    Azi am facut si eu ceva asemanator dar cu somon fume ;)) buun bun!

  2. Servus ! si un cui de horilca…
    (doua)

Leave a Reply