November 27, 2014

Reţetă: Păstrăv cu făină de mălai, la cuptor

Ieri, soţul meu mi-a făcut o “surpriză”: a fost pe la păstrăvărie şi a venit cu o pungă cu peşti vii. Aşa că astăzi, timp de vreo oră şi ceva am tot curăţat pe el. O parte i-am pus în congelator şi o parte i-am gătit.

După ce i-am curăţat bine de tot, i-am sărat şi i-am dat cu ulei de măsline. I-am dat apoi prin făină de mălai, inclusiv în interior.

Am încălzit cuptorul la 200 de grade, şi i-am lăsat 18 minute. Ideal e ca la jumătatea timpului să-i întoarceţi şi pe cealaltă parte.

I-am servit cu cartofi prăjiţi, mujdei de usturoi şi vin alb. Şi au fost delicioşi.

 

Atenţie la oase şi poftă bună!

Comentarii

  1. Sa va fie de bine :) Ati incercat si cu lamaie? Se fac niste incizii perpendicular pe coaste pentru a se patrunde mai bine si pentru a nu avea probleme cu oasele, din cate tin minte…

  2. iti plac cartofii prajiti la peste ? din experienta mea pestele nu se mananca niciodata cu cartofi prajiti :) dar sa stii ca am sa mai incerc o data sa vad daca se pupa :)

  3. merg cartofii prajiti , mai ales cu peste bine facut si sarat bine…si eu am mancat pastrav facut la gratar…un deliciu

Lasă un răspuns