June 24, 2017

Reţetă (de post): mâncare de năut

Năutul era o mâncare de bază la noi, în trecut, cum sunt acum cartofii. Are multe proprietăţi, cea mai importantă fiind scăderea colesterolului. Pe lângă că este sănătos, năutul este şi gustos. Îl găsiţi cam în toate supermarket-urile. Eu am luat la conservă.

Pentru reţetă, aveţi nevoie de:

  • 2 conserve de năut
  • 1 ardei kapia
  • o ceapă
  • 1 morcov
  • 1 căţel de usturoi
  • pastă de roşii
  • ulei
  • sare
  • piper
  • o linguriţă de boia

 

 

 

 

 

 

 

 

Ceapa, morcovul şi ardeiul se taie mărunt şi se călesc, apoi se adaugă usturoiul tăiat mărunţel şi boiaua.

 

 

 

 

 

Se pune apoi bulionul şi o cană de apă, apoi se adaugă năutul, spălat în prealabil.

 

 

 

 

 

Se pune sare şi piper după gust şi se lasă să fiarbă cam 20 de minute.

Se poate servi cârnăciori, cu soia prăjită şi cu varză murată. Poftă bună!

Leave a Reply