September 25, 2017

Rețetă: ruladă de mușchiuleț de porc umplut cu ciuperci, la cuptor

Aveți nevoie de:

  • un mușchiuleț
  • o ceapă
  • un ardei
  • un ou
  • o bucăţică de slănină de porc
  • sare
  • piper
  • boia

 

Se taie mușchiul, dar nu în două, ci doar cât să poți să îl bați, încât să arate ca o bucată mare de carne pentru șnițel. Se taie ceapa solzișori și ardeiul se toacă mărunt. Ciupercile din conservă se toacă, de asemenea, mărunt.

 

 

 

 

 

 

Se pune ceapa la călit, apoi se adaugă ardeiul, după care ciupercile. După ce s- au călit, se adaugă puţină boia, apoi se scot într-un castron și, după ce se răcesc puțin, se adaugă oul crud, sare și piper.

 

 

 

 

 

 

Se condimentează carnea cu sare, piper și boia, apoi se pune compoziția pe mijloc.

 

 

 

 

 

 

 

Se rulează, fixându-se cu scobitori sau legându-se cu ață, se pun deasupra bucăţele de slănină, să nu fie prea sec, după care se bagă la cuptor, la 18o de grade.

 

 

 

 

 

 

 

Se lasă vreo 40, 50 de minute șigata.

 

 

 

 

 

 

 

Se poate servi cu cartofi prăjiţi sau cartofi la cuptor.

Poftă bună!!!

Comments

  1. Buna POFTA…

Leave a Reply