August 22, 2017

Reţetă: tocăniţă de pipote şi inimi de pui cu orez

Ingrediente:

– aproximativ 500 grame de pipote şi inimi (pot fi şi numai pipote)

– o ceapă mare

– un ardei

– un morcov

– boia (o linguriţă)

– sare

– piper

Se taie ceapa şi legumele mărunt. Se căleşte ceapa, se pune boiaua, apoi se pun pipotele şi inimile, se lasă încă puţin, după care se adaugă şi restul legumelor.

 

 

 

 

 

 

 

Se pune sare după gust, apoi se pune apă, cât să le acopere.

 

 

 

 

 

 

 

Se fierb cam 40, 50 de minute, până scad şi se formează un sos. Între timp se fierbe orezul, simplu, în apă cu vegeta, se strecoară şi… Poftă bună!

Comments

  1. Vorba aceea: Pofta mare, portii mici.

  2. Sau: bun, da… puţin!

Leave a Reply