August 16, 2017

Reţetă: salată orientală cu maioneză

Aveţi nevoie de:

  • 1 kg de cartofi
  • o ceapă
  • 3 ouă
  • ulei de floarea soarelui
  • măsline
  • castraveţi muraţi
  • sare
  • piper

Se spală bine cartofii  şi se pun la fiert în apă cu sare. Se mai pun la fiert şi două ouă.

După ce au fiert cartofii, se scot, se decojesc şi se lasă să se răcească şi între timp se face maioneza: se pune într-o farfurie un gălbenuş fiert, unul crud, o linguriţă de muştar şi puţină sare.

Se amestecă continuu în aceeaşi direcţie, ca să nu “se taie”, şi se toarnă ulei, puţin câte puţin.

Puneţi ulei şi amestecaţi până consideraţi că maioneza vă e de ajuns de multă.

Apoi se taie cartofii felii, ceapa juliene (foarte subţiri) şi măslinele se curăţă de pe sâmburi. Ouăle se taie feliuţe, la fel şi castraveţii muraţi. Apoi se pune sare şi piper după gust, se adaugă maioneza, se amestecă şi… Poftă bună!!!

Comments

  1. Ce bine arată. De mult mi-am tot propus să fac și eu, dar săptămâna care vine, mai mult ca sigur încerc rețeta 🙂

Trackbacks

  1. […] articol a fost citit de 1 ori!“Salată de boeuf”, “maioneză“, “antricot” – cuvinte din domeniul pe care le folosim adesea, şi a căror […]

  2. […] Apoi îi puneți în alt bol, mai puneți sare și piper, după care adăugați 2 linguri de maioneză, cumpărată sau făcută în casă – ca aici. […]

  3. […] 200 g maioneză – ori o cumpăraţi gata făcută, ori o faceţi voi – reţeta e aici […]

  4. […] face maioneza cu un galbenus de ou, o lingurita de mustar, ulei si […]

Leave a Reply