November 24, 2017

Reţetă: orez cu piept de pui

Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • 200 grame orez (sălbatic sau simplu)
  • o ceapă
  • un ardei
  • un morcov
  • ulei
  • sos de soia
  • sos thailandez sau chilli
  • sare
  • piper

 

Se pune orezul la fiert în apă clocotită cu sare. Între timp se taie ceapa solzişori şi legumele cubuleţe. Se pune ceapa la călit, apoi celelalte legume, apoi se adaugă puiul şi se sărează. Se pune puţină apă şi se lasă să fiarbă până scade. Apoi se mai lasă puţin să se prăjească.

După ce a fiert cât e indicat pe ambalaj, orezul se scurge de apă şi se pune peste pui. Se piperează, apoi se adaugă sosurile. Sosul de soia e sărt, aşa că atenţie. La fel şi cu celălalt, care este iute.

 

Leave a Reply