December 16, 2017

Clătite sau scoverzi (în Banat)

Clătitele, după părerea mea, sunt cel mai bun desert. Copiii le adoră, şi adulţii la fel. Preferatele mele sunt cu gem.

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 14 linguri (cu vârf) de făină
  • 1l de lapte (aproximativ)
  • 1 lingură de zahăr
  • o linguriţă rasă de sare
  • apă minerală (opţional)
  • un vârf de cuţit de praf de copt
  • ulei de floarea soarelui

Se pune făina într-un bol, împreună cu ouăle, zahărul,  sarea şi praful de copt. Apoi se amestecă toate cu o lingură de lemn şi se toarnă laptele. Se amestecă destul de mult, până nu mai sunt cocoloaşe. Aluatul obţinut trebuie să stea vreo 5 minute.

 

 

 

 

Clătitele se coc într-o tigaie cu “fundul lat” , unsă cu puţin ulei. Tigaia se lasă să se încingă întâi, apoi se toarnă aluatul (cam un polonic), încercând să se distribuie uniform. Clătita se întoarce apoi pe partea cealaltă, se mai lasă puţin şi… gata!

Şi avea bunică-mea o vorbă: “Cum o coace, ad-o-ncoace!”

 

 

 

 

Se poate pune gem, finetti sau brânzică dulce. Poftă bună!

Comments

  1. Nu stiam de praful de copt … mine am sa fac niste clatite ce mi-ai facut pofta 🙂

Trackbacks

  1. […] aluatul nu va avea cocoloaşe. Se pot face şi după reţeta de clătite pe care am publicat-o mai demult, numai că va trebui să amestecaţi mai […]

Leave a Reply