June 24, 2017

Chiftele cu piure și sos de roșii

Aveți nevoie de:

  • 700 grame de carne tocată
  • jumătate de pâine
  • doua oua
  • o ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1kg de cartofi
  • 3 linguri de făină
  • 400 ml bulion
  • ulei de floarea soarelui
  • 2 foi de dafin

Chiftele:  se amestecă carnea cu ceapa călită, miezul de pâine înmuiat în apă şi stors bine, oul, usturoiul zdrobit, pătrunjelul tocat, sarea şi piperul.

 

 

 

 

 

Se fac nişte “mingiuţe” mici cu mâna udă şi se pun pe ceva, să le puneţi deodată. Apoi se pune uleiul să se încingă şi se pun chiftelele la prăjit, la foc mediu, să se pătrundă, nu doar la suprafaţă.

 

 

 

 

Între timp se curăţă cartofii, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă cu sare.

Pentru sos: se pune puţin ulei într-o cratiţă, apoi se pun 2 linguri cu vârf de făină. Se amestecă puţin, să nu se facă cocoloaşe, apoi se toarnă repede bulionul şi puţină apă. Se pun foile de dafin şi se lasă să fiarbă. Apoi  se sărează şi se piperează, iar când se îngroaşă, puteţi opri focul.

După ce au fiert cartofii, îi zdrobiţi, puneţi sare şi unt şi mai amestecaţi.

Cam atât… Poftă bună!

Trackbacks

  1. […] uitându-mă prin frigider, am văzut că am carne tocată. Mai întâi, m-am gândit să fac chiftele, dar, văzând apoi că am ardei, destui pentru o mâncare de ardei umpluţi, am hotărât că […]

Leave a Reply