July 24, 2014

Răcituri, piftie, cociune, aituri, cotoroage, ptifti sau tremurici

Ştiu că nu e sezonul pentru răcituri, dar soţului meu i s-a făcut poftă, aşa că am făcut…

 

 

 

 

Ingrediente:

  • 3 picioare de porc (aşa-zişii adidaşi de pe vremea lui Ceau)
  • 2 morcovi
  • o bucată de ţelină
  • 300 grame de carne
  • 7 căţei de usturoi
  • piper boabe
  • sare
  • boia

Se spală bine şi se curăţă picioarele de porc, apoi se pun la fiert cam în 7 litri de apă cu sare. După ce au fiert vreo oră jumate, se adaugă  legumele şi se mai lasă la fiert âncă jumate de oră, după care se pune carnea tăiată cuburi şi câteva boabe de piper negru.

 

 

 

 

Se mai fierbe încă o oră, apoi se pune usturoiul zdrobit şi sare,. dacă mai trebuie. Se mai lasă la fiert încă 2 minute, apoi se scot picioarele, carnea şi legumele. Legumele se pot arunca.

 

 

 

 

De pe picioare se ia cât se poate carnea şi cartilagiile şi se pun în câteva vase, în mod egal. Eu am pus în 3 castroane. Se pune şi carnea, iar zeama rămasă se strecoară şi se pune cu polonicul peste carne. Se lasă să se răcească, apoi se pun în frigider.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Când s-au întărit, se presară boia deasupra. Poftă bună!

 

Comentarii

  1. Hmm. Nu trebuia să intru pe postarea asta. Și eu sunt înebunit după așa ceva, deci … cred că maică-mea te va înjura fără să știe despre ce este vorba … :-) Normal că am s-o rog să-mi facă …

Lasă un răspuns