November 20, 2017

Reţetă: spaghete cu sos de roşii

Aveţi nevoie de:

  • o cutie de spaghete (barilla n. 3 sunt cele mai bune, după mine)
  • vreo 5-6 roşii
  • 3 căţei de usturoi
  • spek
  • ulei de măsline
  • parmezan
  • gorgonzolla
  • busuioc
  • oregano
  • sare
  • piper

Se pune apa la fiert pentru paste, şi în altă oală mai mică, pentru roşii, să se opărească (aşa se decojesc foarte bine).

 

 

 

 

 

Se taie usturoiul mărunţel şi se pune la călit în uleiul de măsline. Apoi se pune spek-ul tăiat cubuleţe, după care se pun roşiile decojite şi tăiate tot cubuleţe.

 

 

 

 

Se lasă la fiert cam 15 minute, amestecându-se din când în când. Apoi  se pune sare, piper, busuioc, oregano şi alte verdeţuri italiene, dacă mai aveţi. Se pune apoi bucăţica de gorgonzolla, mărunţită şi se mai lasă pe foc până se topeşte.

 

 

 

 

 

Spaghetele se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj, se strecoară şi se pune puţin ulei de măsline şi se amestecă. Se pun pastele în farfurie, sosul se pune deasupra, apoi se rade parmezanul. Poftă bună!

Leave a Reply