August 21, 2017

Tagliatelle cu sos de roşii şi carne tocată

tagliatelle cu sos de carne tocata si rosiiAveţi nevoie de:
– Tagliatelle (cele de la Barilla sunt the best, după părerea mea)
– bulion (cam 500 ml) sau pastă de tomate (5 linguri amestecate cu apă)
– o ceapă potrivită ca mărime
– trei căţei de usturoi,
– 500 grame carne tocată, amestec de vită cu porc
– parmezan
– gorgonzolla (opţional)
– oregano
– busuioc
– sare
– piper
– ulei de măsline

Se toacă mărunt ceapa şi usturoiul ţi se pun la călit în ulei de măsline.

Se adaugă apoi carnea şi se prăjeşte, iar la sfârşit punem bulionul. Se condimentează cu sare, piper, oregano, busuioc şi alte ierburi italiene, dc aveţi. Se adaugă şi gorgonzolla (o bucăţică) şi se mai lasă pe foc până se topeşte.

Se fierb tagliatellele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, şi vă dau un sfat: puneţi în apă puţin ulei, ca să nu se lipească.
După ce s-au fiert, se scurge apa şi se pun în sos. Peste rezultatul obţinut, se rede parmezan şi se poate servi. S-aveţi poftă!

Leave a Reply