August 21, 2017

Reţetă din Maramureş – hrenze

E o reţetă simplă, iar rezultatul e delicios.
Aveţi nevoie de:
– vreo 10 cartofi (cam 1 kg jumate)
– 3 ouă
– 3-4 linguri de făină
– sare (cam jumătate de lingură)
– piper
– pătrunjel tocat (opţional)
Se curăţă cartofii şi se dau pe răzătoare (cea mică), sau pe răzătoarea de la robotul de bucătărie. Cartofii rasi se storc bine-bine de zema.

Apoi se pun ouăle, făina , sarea, piperul şi pătrunjelul şi se amestecă.


Se pune într-o cratiţă ulei (nu foarte mult), iar când e încins, se ia cu un polonic din aluat (cam un sfert de polonic), se întinde să fie cât de cât rotund şi se prăjeşte. Ca sa nu absoarba foarte mult ulei, se poat forma cu mana si se pot da prin faina inainte de a se praji.


Poftă bună!

Comments

  1. Se poate pune si un pliculet cu praf de copt, ca sa iasa mai multe. 😀

  2. ies mult mai bune daca se mai pune putin piper, 3 catei de usturoi tocati marunt, un varf de cutit de bicarbonat de sodiu. POFTA BUNA

  3. Eu pun o ceapă si un vârf de cuțit de bicarbonat…….

  4. Si eu pun putintel bicarbonat, asa imi facea bunica mea Sapantanca…iar eu le-am adaptat putin, le mananc cu iaurt.

Leave a Reply